top of page

Üdvözöllek a honlapom magyar nyelvű összefoglaló oldalán!

Davidovics Gabriella vagyok, Londonban élő terapeuta.

 

Főleg szorongás csökkentésével, berögzött minták elengedésével és traumafeldolgozással foglalkozom. A módszerem lényege, hogy átírjunk, elengedjünk mindent, ami a céljaid elérésében korlátoz, hogy boldog és kiegyensúlyozott legyél, jelentsen neked ez bármit is. A módszer nagy előnye, hogy egyáltalán nem kell beszélned a traumáidról és minden másról, ami korlátoz abban, hogy kibontakozz úgy professzionális, mint magánéleti szinten. Segítek abban, hogy mindezeket a korlátokat le tudjuk bontani. Pár hét alatt fantasztikus változásokat érünk el azzal, hogy a tudatalattiddal dolgozunk, ahol a régi berögzött mintáidat tárolod. Ez egy megoldás-központú pozitív terápia, tehát a helyett, hogy a problémáidról beszélnél újra és újra, inkább a jövőre és a megoldásokra fókuszálunk.

 

Az első konzultáció során megbeszéljük, hogy mit szeretnél elérni és hogy mit kell érte együtt tennünk. Illetve megbeszéljük azt, hogy mi zajlik az agyadban akkor, amikor szorongás/panikrohamok/fóbia/düh/trauma stb. fog el, és hogy fogunk ezekkel dolgozni.

 

Londonban, Ealing (W5)-ben végzem a személyes terápiát, de 80%-ban online dolgozom emberekkel és állatokkal a világ minden tájáról. Mivel nincs különbség az online és személyes terápia struktúrájában és eredményességében, bátran válaszd, hiszen így lazábban érezheted magad, a saját biztonságos környezetben vagy.

Egy kis információ rólam: 2011 végén költöztem Londonba Budapestről, mint turizmus-menedzsmentet végzett közgazdász, és szakmámban a szállodaiparban helyezkedtem el. Egyik szakirányom a hivatásturizmus-rendezvényszervezés volt, ami nagyon vonzott és ebben képzeltem el a jövőmet. Pár évvel később ki is tanultam a szakma fortélyait és több száz fős konferenciákat, rendezvényeket szerveztem.

 

Egy munkahelyi baleset vitt az alternatív terápiák felé és megváltoztatta az életemet. Megismerkedtem a Reikivel (energiagyógyítással) és már az első szint elérését követően tudtam, hogy a terapeutaként képzelem el a jövőmet. Munkahelyet is váltottam, egy csendesebb 8-tól 4-ig tartóra, hogy hétvégente tanfolyamokra járhassak és minél többet tudjak tanulni munka után.

 

Elértem a Reiki mester szintet, közben jött a mindfulness, Silva agykontroll, meditációs technikák, különböző energia gyógyító technikák. Lépkedtem ezen a vonalon, de szerettem volna a beszélgetős “agyi” terápiák felé is nyitni, így jött az életembe a hipnoterápia és a pszichoterápia. Lenyűgözött, hogy mennyi mindent tudunk elérni, ha megváltoztatjuk a tudatalattinkban berögzött mintákat ("Nem vagyok elég jó", "Nem vagyok elég szerethető", stb.).

 

Ezután köszöntött be az életembe az NLP (neurolingvisztikus programozás), ami végképp egy új világot tárt elém. Megmutatta, hogy tudunk traumákat és berögzött mintákat átírni a tudatalattinkban anélkül, hogy beszélnünk kellene ezekről a dolgokról, és ezáltal újra meg újra átélni és "traumatizálni" magunkat. Fantasztikus, hogy már pár alkalom is elég lehet ahhoz, hogy ezeket a negatív élményeket "átírjuk", ezáltal már más jelentőséggel bírnak a tudatunkban és nem "bántanak" valamint tartanak vissza minket tovább.

 

IEMT-t (integral eye movement technique) is használok traumafeldolgozásra, itt szemmozgással érjük el azt, hogy a páciens elengedje mindazt, amit el szeretne engedni. Itt sem kell beszélnie a traumáiról, illetve semmiről, amirol nem szeretne.

 

Folyamatosan fejlesztem magam az agyi tudományok és a spiritualitas vonalán is. Imádom a munkámat és külön élvezem, hogy állatokkal is foglalkozom, mint Reiki szakember és kommunikátor.

 

A technikák, amiket a pácienseimmel is használok, segítettek nekem is átírni a saját traumáimat, valamint elengedni a testkép zavaraimat és a tökéletességre való törekvést. Segítettek elengedni a berögzött, családból hozott mintáimat, csökkentették a szorongást, és segítségükkel megszabadultam a gyomorproblémáimtól is, amik 10 évig lehetetlenné tették, hogy bárhol felszabadultan egyek és ne a város wc térképet nézegessem utazás előtt.

Kiegyensúlyozott és boldog vagyok, hosszú út vezetett idáig, de megérte. Nyilván nem volt ennyire egyszerű az egész, és ha dolgozunk magunkon, az nem megy márol-holnapra, de megéri 😊 Ha egyensúlyban vagyunk saját magunkkal és pozitívak, az még nem jelenti, hogy minden mesés lesz, de lesz egy belső rugalmasságunk, hogy szembenézzünk az élet kihívásaival.

Itt egy rövid összefoglaló a technikákról, amiket használok, de nyugodtan keress meg, ha többet szeretnél tudni WhatsAppon, messengeren, e-mailben vagy telefonon. A honlapomon részletes leírást találsz róluk angolul is.

+44 7848988121  

+36 30 655 0480

info@therapyforlondoners.com

Instagram, Facebook, TikTok @therapyforlondoners

Megoldás-fókuszú pszichoterápia:

 

• Rövidtávú, célzott terápiás megközelítés.

• A problémáid elemzése és újramegélése helyett a megoldásokra összpontosítunk.

• Az erősségeidre és erőforrásaidra fókuszálunk.

• A múlt helyett a jelenre és a jövőre orientálódunk.

 

Hipnoterápia:

• Az alvásra emlékeztető mély relaxáció állapotában történik.

• Egy természetes fókuszált állapotot hozunk létre, mint amikor könyvet olvasol, televíziót nézel, biciklizel – a “bebambulok” állapot, ami kb. minden 7 percben egyébként is megtörténik velünk.

• Semmi köze a színpadi “csirkét csinálok belőled” állapothoz, vagy a filmekben látott agyi manipulációhoz, senkit sem lehet olyasmire hipnotizálni, ami ütközik a “józan paraszti eszével”.

• Előnyei: jobb minőségű alvás, boldogsághormon növelése, új pozitív szokások felvétele, régi negatív szokások újraprogramozása.

 

NLP (Neurolingvisztikus programozás):

• Az NLP technikákkal megnöveljük az önbecsülésedet és a motivációdat, hogy könnyebben elérd a céljaidat.

• Traumafeldolgozás: Az NLP hasznos a traumák feldolgozásában és leküzdésében. Ezzel a módszerrel nem kell beszélned a múltról és átélned a régi rossz élményeidet.

• Viselkedésmintázatok változtatása: Az NLP segít felismerni és megváltoztatni olyan viselkedésmintázatokat, amelyek akadályozzák a fejlődésedet és boldogulásodat.

• Stresszkezelés: Az NLP módszerek hatékonyak a stressz és szorongás csökkentésében.

 

 IEMT

Integrált Szemmozgás Terápia vagy angolul Integrated Eye Movement Therapy egy nagyon hatékony módszer, ami azon alapul, hogy szemmozgásokkal beindítjuk az agy azon részét, ami azért felel, hogy el tudj engedni és átalakítani traumákat, negatív érzéseket, berögződéseket. Egyáltalán nem szükséges, hogy beszélj arról, amit el szeretnél engedni. Az érzéssel dolgozunk, amit el szeretnél engedni, nem magára az eseményre fókuszálunk, ami veled történt. Amikor trauma éri az embert, valójában nem maga az esemény fáj, hanem az érzés elviselhetetlen, amit az esemény okozott. Az IEMT a hipnózis és a neurolingvisztikus programozás (NLP) elemeit is felhasználja a terápiás hatékonyság növelése érdekében.

 

A megoldás fókuszú pszichoterápiát, hipnoterápiát, NLP-t és IEMT-t használom akkor, amikor neuroscience alapú megközelítéssel kezelek egy pácienst. Egy kezelés egy óra, és pár hét alatt szépen kitakarítjuk, ami megakadályozza a pácienst abban, hogy elérje a céljait.

A hipnózisnak megtanultam az a változatát is, ami előző életekbe vezeti vissza a pácienseket (vagy a saját véráramvonalán). Ez abban segíthet, hogy felfedezze a hátterét az ismétlődő folyamatoknak, illetve megtudja az okát szorongásnak, fóbiáknak stb. Ez egy 2 órás folyamat.

 

Reiki (energiagyógyítás) előnyei:

• Stresszcsökkentés, ellazulás.

• Gyógyító hatás: A Reiki energetikai áramlása támogatja és felerősíti a test és az elme természetes gyógyulási folyamatait.

• Fájdalomcsillapítás: Reiki alkalmazása fájdalomcsillapító hatással lehet, és enyhítheti az akut vagy krónikus fájdalmat.

• Energiaegyensúly: A Reiki segít helyreállítani az energia egyensúlyát a testben és az aurában.

• Elme harmonizálása: Az elme nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá válhat a Reiki kezelések hatására.

• Immunrendszer erősítése: A Reiki támogathatja az immunrendszer működését, így növelheti a szervezet ellenálló képességét.

• Mélyebb relaxáció: A Reiki kezelés relaxált állapotot hoz létre, ami segíti a test és az elme pihenését.

• Szellemi tisztulás: A Reiki segíthet az érzelmi terhek, blokkok és traumák feldolgozásában.

 

Ami még egy Reiki kezelés során történik:

Továbbképeztem magam más gyógyító technikákkal is, hogy fejlesszem a képességeimet. A kezelések során gyakran kapok képeket és üzeneteket, amelyek kapcsolódnak a pácienseim jólétéhez. Ezek lehetnek válaszok azokra a kérdésekre, amelyeket a páciens keres, hasznos egészségügyi javaslatok, vagy további információk egy destruktív mintázatról, amely a múltból (vagy előző életekből) ered, és akadályozhatja az előrelépést az életben. Nem mindenkit érdekel ez a spirituális vonal, ezért mindig megkérdezem a pácienst a kezelés előtt, hogy "kapcsoljam-e be", hiszen nem mindenki szeretne többet tudni, és ez teljesen rendben van.

Reiki állatok kezelésére, kommunikáció:

 

Ahogy fent is említettem, a képességeim folyamatosan fejlődnek. Mikor reiki szakemberként felkértek egy projekthez (menhelyeken lett megvizsgálva a reiki hatása a kutyákra), egészen elképesztő dolog történt a kezelésük közben. Ugyanúgy, mint az embereknél, információt kaptam a kutya múltjáról, egészségügyi állapotáról, hogy került a menhelyre, mit szeretne stb. Észrevettem, hogy hallom, érzékelem, amit az állat közvetíteni szeretne, és én is képes vagyok üzeneteket átadni. Ezután elkezdtem állatokkal is foglalkozni, ez azóta is a szívem csücske. Egyszer szeretnék oroszlánokkal is foglalkozni, ez egy nagy vágyam.

 

Itt van (klikkelj ide) pár videó arról, hogy néz ki egy reiki kezelés állatoknál, illetve pár előny:

  • Stressz és szorongás csökkentése: Az állatok is tapasztalhatnak stresszt, szorongást és feszültséget, amelyet különféle tényezők okozhatnak, például változások, félelem vagy betegség. A Reiki segíthet megnyugtatni az állatokat, növelni a belső harmóniát és csökkenteni az érzelmi stresszt.

  • Fizikai gyógyulás támogatása: Az állatok sérüléseket szenvedhetnek, vagy különféle betegségekkel szembesülhetnek, mint például ízületi problémák vagy emésztési zavarok. A Reiki segíthet serkenteni az öngyógyító folyamatokat, segítséget nyújtva a fizikai gyógyulásban és a sebgyógyulásban.

  • Fokozott életminőség: Az idős vagy krónikus egészségügyi problémákkal küzdő állatok számára a Reiki javíthatja az életminőséget, segítve a fájdalom enyhítését és az életerő fokozását.

  • Energiaegyensúly helyreállítása: A Reiki a test energiacsatornáira fókuszál, hogy segítse az energiablokkok feloldását és az energia szabad áramlását. Az energiában bekövetkező egyensúly helyreállítása elősegítheti az állatok egészségét és vitalitását.

  • Megbízható és nem invazív kezelés: Az állatok sokszor érzékenyek lehetnek a hagyományos orvosi kezelésekre vagy a gyógyszerek mellékhatásaira. A Reiki egy nem invazív kezelési forma, amely nem igényel fájdalmas beavatkozást vagy gyógyszereket, így biztonságosan alkalmazható állatokon is.

  • Bizalom és kapcsolat erősítése: A Reiki kezelés során az állat és az ember közötti energetikai kapcsolat megerősödhet, amely mélyebb bizalmat és köteléket teremthet a két fél között. Ez segíthet az állatoknak nyugodtabban viselkedni és könnyebben elfogadni az emberi segítséget.

 

Fontos megjegyezni, hogy a Reiki nem helyettesíti a hagyományos állatorvosi ellátást. Ha az állatod egészségügyi problémákkal küzd, mindig konzultálj egy tapasztalt állatorvossal, mielőtt bármilyen alternatív terápiát alkalmaznál. A Reiki-t és más természetes gyógymódokat általában kiegészítő terápiaként alkalmazzák az állatorvosi ellátás mellett, hogy támogassák az állat egészségét és jólétét.

A képre kattintva találsz egy magyar  interjút velem 2021-ből:

radio kep.jpg
bottom of page